Droom die werkelijkheid werd 

Al jaren droomden we van een eigen kleinschalige en persoonlijke gastenaccommodatie. In 2012 schreef de gemeente Peel en Maas voor het voormalige gemeentehuis van Kessel een prijsvraag uit.

 

Marij haar achtergrond ligt in de 'zorg' en horeca; Theo in marketing. Samen met dochter Kim (architect) hebben we een plan gemaakt en kwamen als winnaar uit de bus. Wat waren we trots en blij. Zo kregen we de kans om van onze droom werkelijkheid te maken!

 

Bijna drie jaar bezig geweest. Een fantastische en inspirerende reis, heel tevreden met het eindresultaat. Van de opening in 2015 is een mooie impressie gemaakt. Benieuwd?

Voormalig gemeentehuis  

Het Raadhuys is gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Kessel. Gelegen midden in het dorp aan de Markt. Het is een monumentaal gebouw. Voor de kenner te typeren als een dwars tweelaags pand met haakse ingangspartij en bordestrap. Gebouwd in 1844 naar een ontwerp van J.H.J. Dumoulin. Een mooie impressie hiervan is terug te vinden in onze entree.

 

In juli 1944 stort op korte afstand van het gemeentehuis een Britse Lancaster bommenwerper neer; hierdoor werd het gebouw zwaar beschadigd. Bij de herbouw in 1946 - naar plannen van W.H.J. Ruijters - kreeg het gebouw zijn huidige uiterlijk. In de loop der tijd is het gebouw diverse malen verbouwd en opnieuw ingericht.