Voormalig gemeentehuis 

Het Raadhuys is gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Kessel. Gelegen midden in het dorp aan de Markt in Kessel op een steenworp afstand van Kasteel De Keverberg. Het is een monumentaal gebouw. Voor de kenner te typeren als een dwars tweelaags pand met haakse ingangspartij en bordestrap. Het pand is gebouwd in 1844 naar een ontwerp van J.H.J. Dumoulin. Een mooie impressie hiervan is terug te vinden in onze entree.

 

In juli 1944 stort op korte afstand van het gemeentehuis een Britse Lancaster bommenwerper neer; hierdoor werd het gebouw zwaar beschadigd. Bij de herbouw in 1946 - naar plannen van W.H.J. Ruijters - kreeg het raadhuis zijn huidige uiterlijk. In de loop der tijd is het gebouw diverse malen verbouwd en opnieuw ingericht.

Van Gemeentehuis tot Design B&B 

Dromen, geloven, durven, doen! Al jaren droomden we van een eigen kleinschalige en persoonlijke gastenaccommodatie. In 2012 schreef de fusiegemeente Peel en Maas voor het voormalige gemeentehuis van Kessel een prijsvraag uit voor idee├źn met een toeristische invulling.

 

Marij haar achtergrond ligt in de 'zorg' en horeca; Theo in marketing. Samen met dochter Kim (architect) hebben we een plan gemaakt en kwamen we als winnaar uit de bus. Daar waren we best wel trots op. Zo kregen we de kans om van onze jarenlange droom werkelijkheid te maken!

 

Bijna drie jaar zijn we met een heel team bezig geweest de nodige vergunningen te verkrijgen, tekeningen en begrotingen te maken, de boel te laten verbouwen en in te richten. Nooit gedacht dat hier zoveel bij zou komen kijken. Het was een fantastische en inspirerende reis en zijn heel tevreden met het eindresultaat. We zijn benieuwd of jij ook vindt dat we er goed in geslaagd zijn; je bent van harte welkom.

 

Marij & Theo Peeters